Biefstuk met rode wijnmosterdsaus

Biefstuk met rode wijnmosterdsaus

Biefstuk met rode wijnmosterdsaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

15 minuten

Ingrediënten

4 malse dikke kogelbiefstukken van ca. 150 gr
4 dubbele plakken ontbijtspek
4 prikkertjes of keukentouw
3-4 eetl. vleesjus (maggi)
¼ liter rode wijn
2-3 eetl. grove Zaanse mosterd ( Luyks)
peterselie, fijngehakt

Bereiden

Omwikkel de biefstukken met ontbijtspek en zet deze vast met een cocktailprikkertje of omwikkel deze met keukentouw
Bestrooi met peper en zout.

Bak de biefstukken met wat boter in een hete pan om en om mooi bruin en het spek krokant.
Houd ze even warm en verwijder het prikkertje of touw.

Giet de wijn, de vleesjus en de mosterd in de pan en laat even goed doorkoken, onderwijl goed doorroeren.
Strooi de gehakte peterselie erdoor en serveer de saus bij de biefstukken.

Lekker hierbij is een rode koolsalade met appel, kaneel en rozijntjes en zelf gebakken friet.

Wijnadvies: een stevige rode wijn. Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus